סוגי הנתחים
נתחים לצלייה
פילה - נתח מס' 12
- הנתח היקר ביותר. מצוי בצד הפנימי של הצלעות האחוריות. רך מאוד ונקי משומן. הנתח עשוי להיקרא גם פילה-מיניון.
- נתח קדמי יותר, צמוד לצלעות. זהו נתח עתיר שומן, ומתאים במיוחד לגריל.
- חלק אחורי בפרה. נתח עסיסי מאוד, מתאים לאומצות (Rumpsteak) ולרוסטביף.
- החלק הפנימי של הירך האחורית. מתאים בין היתר לשניצל, מוקפץ, אסקלופ ובחיתוך דק גם לעל האש.
פריים ריב
- נתח משולב של אנטריקוט וצלע. צלעות מס' 12–13 של האנטריקוט. נצלה לרוב על העצם ומתאים לצלייה מהירה ורוסטביף.
שפיץ-צ'אך
- נתח אחורי המשמש לאומצות ובעיקר לרוסטביף. מלווה ברצועת שומן עבה, ונחשב בברזיל למעדן.
וואסיו (לב הפלדה)
- חלק קטן במרכז הפלדה בעל טעם עז ובעל עסיסיות. מתאים לאומצות ואסקלופ.
טי-בון
- נתח משולב של סינטה ופילה מחוברים יחד על עצם אשר נצלה על העצם. מצד אחד שלו הסינטה ומהצד השני הפילה. מתאים לאומצות ורוסטביף.
נתחים לצלי קדרה/ברוטב
צלעות - נתח מספר 2
- מתאים לצלי, לנזיד ולטחינה. זהו נתח שהוא מקור עיקרי לטחינה להכנת המבורגר.
חזה בקר (בריסקט) - נתח מספר 3
- נתח שמן שנדרש לו בישול ארוך כדי להתרכך.
כתף מרכזי - נתח מספר 4
- נתח גדול, שרירי ודל שומן.
צלי כתף - נתח מס' 5
- נתח ללא שומן. במרכזו פס ג'לטין ניתן לבשלו גם בתנור. על ידי הורדת הגידים ונקודות החיבור ניתן אף להכין ממנו סטייקים.
פילה מדומה - נתח מס' 6
- דומה בצורתו לפילה, שונה מאוד במרקם. סיבי מאוד ודורש בישול ארוך.
שריר קדמי נתח מס' 8
- שריר קדמי או רגל קדמית (Shin) – נדרש בישול ארוך.
קשתית (שפונדרה) נתח מס' 9
- מרקם של בשר ושומן לבישול ארוך. הדרום אמריקאים פורסים עם העצם ומכינים ממנו אסאדו.
אווזית - נתח מס' 14.
- נתח עגלגל, מאורך קמעה, המאופיין במעט מאוד שומן חיצוני.
ירכה (פיקניה) נתח מס' 15
- חלקו האחורי הוא השפיץ צ'אך הידוע גם בשם צ'אך.
שריר אחורי או רגל אחורית נתח מס' 18
- עשיר בג'לטין ודורש בישול ארוך. בבשר עגל נתח זה מתאים להכנת אוסובוקו עגל.
ראש ירכה (וויסבראטן) נתח מס' 19
- חלק אחורי, צמוד לירכה. חסר שומן. מתאים גם לרוסטביף. נתח מס' 19.
נתחים לבשר טחון
צוואר נתח מס' 10
- שריר המתאים בעיקר לטחינה.
פלדה (פלאנק) נתח מס' 17
- נתח גדול שמקורו בחלל הבטן. חלק קטן ממנו נקרא "נתח הקצבים" שמתאים להכנת אומצות.
מכסה אנטריקוט
- נתח זה נמצא מתחת לורד הצלע (אנטרקוט).
מכסה הצלע (מכסה הכתף) נתח מס' 7
- נתח זה נמצא מעל הצלי כתף (נתח מספר 5) ומתאים בעיקר לטחינה.