לבצק
1/2 3 כוסות + 1 כף קמח (סה"כ 500 גרם)
1 כף )6 גרם( שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
1/4 1 כוסות מים -300 מ"ל
2 כפות שמן זית
10 גרם מלח - 1 כף
לכדורי הבשר
2 כפות שמן זית
1/2 בצל קלוף מגורר
1/2 עגבניה מגוררת
400 גרם בשר טחון
1 כפית אבקת שום
1 כפית גדושה בהרט או כמון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לבצק:
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח,
השמרים והמים. לשים במשך דקה, מוסיפים את שמן הזית
והמלח ולשים כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק
יבש - מוסיפים עוד קצת מים. אם הוא רטוב, מוסיפים עוד
טיפה קמח. לשים עוד כ-8 דקות לבצק גמיש ונוח לעבודה.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד
שהבצק מכפיל את נפחו כ 40 דקות בלבד.
הכנת הבשר:
בקערה בינונית מערבבים את כל חומרים המלית
ומתבלים במלח ופלפל. יוצרים 12 כדורי בשר בקוטר כ 3.5 ס"מ.
הרכבת המנה:1. מחממים את התנור ל220 מעלות. מרפדים 2
תבניות בנייר אפייה
2. מחלקים את הבצק ל־12 חלקים שווים. יוצרים מהם כדורי
ומכסים במגבת ל כ 5 דקות
3. מניחים על משטח מקומח את הכדורים ובעזרת כוס קטנה
מקומחת יוצרים עיגול של בצק דק במרכז ולוחצים כמה
פעמים שנוצר שקע יציב
4. מניחים את הכדור באמצע ודוחסים מעט לקציצה רחבה
יותר שתמלא את השקע
5. מעבירים לתבנית ומברישים בשמן זית מעל לקציצה ולבצק
6. אופים 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב וגם הקציצה.
מוציאים ומגישים חם.