קבב הבית


מצרכים:


1 ק"ג צוואר מפורק
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
בצל שלם גדול
1/2 ראש שום קלוף
תפוחי אדמה
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל
1/2 כף כמון
1/2 כף כורכום
1 כף פפריקה
1/2 כף קינמון


להגשה 

צ'יפס, טחינה, ירקות

אופן ההכנה:


1. טוחנים את הבשר במטחנת בשר.
2. קוצצים את הבצל, פטרוזיליה, ושום.
3. מערבבים את הירקות הקצוצים יחד עם הבשר הטחון
והשומן הטחון.
4. מוסיפים את התבלינים מערבבים היטב ושמים במקרר
לפחות לשעה להתחבר ולהתקרר.
5. מוציאים מהמקרר ומקבבים לגודל הרצוי.
6. מחזירים למקרר לשעה נוספת לפחות שבשר יתגבש.
7. למי שרוצה לצלות ירקות על הגריל כמו עגבניות, פלפלים וחצילים,
יש למרוח שמן זית, ולשרוף על אש גבוהה כ 20-30 דקות
עד שהירקות מוכנים, לתת לנוח 10 דקות בצד שיתקרר קצת,
ולקלף את הקליפה. ניתן לצלות את הקבב בגריל על אש בינונית-גבוהה, 4-5 דקות כל צד.
אפשר גם במחבת אש בינונית גבוהה, או בתנור בחום 250 מעלות.
8. להגיש עם חומוס, טחינה, וירקות.
x

#{title}

#{text}

#{price}